Vanaf onze allereerste creatie wilden we met enkele vaste partners samenwerken, echte bondgenoten die de basis van onze theatrale zoektocht vormen. Samen creëren we. Samen werken we alles uit. Samen voeren we de voorstellingen op. Onze partners zijn: Aurélie Deloche, Sophie Leso, Nicola Testa, Florence Thonet, Thomas van Zuylen, Sophie Jallet en Noémie Vanheste. Dankzij die duurzame partnerschappen kunnen we onze artistieke identiteit verfijnen en verstevigen.

Hieronder staat een kort overzicht van onze samenwerking met ieder van hen.

Sophie Leso (ruimtelijke opstelling en beweging) analyseert zonder weerga de bewegingen en verhoudingen tussen ruimte en tijd. We spreken dezelfde taal, namelijk de taal van R. Laban. Tijdens het creatieproces is zij onze steun en toeverlaat voor de opbouw van de fysieke verdeling van de acteurs en het ritme waarop onze voorstelling zich afspeelt. Wij werken ook met haar samen om acteurs en toeschouwers dichter bij elkaar te brengen.

Aurélie Deloche heeft een scherpe blik op alle visuele elementen van een toneelopstelling en is daarom onze partner voor het decor. Dankzij haar veeleisendheid en oog voor detail krijgen we een piekfijn resultaat waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Keer op keer creëert zij een bizar universum dat verbluffend mooi aansluit op het verhaal en de dramaturgische uitdagingen van het stuk. www.aureliedeloche.com

Nicola Testa is van opleiding acteur, maar ook een begenadigd zanger en muzikant. Hij weet dus welke link, welke fijne relatie er moet zijn tussen de acteur, de muziek en het verhaal op de scène. Zijn werk begint met een lange observatie van de opvoering. Pas dan bepaalt hij waar welke geluiden en klanken inpassen. Samen met Nicola gaan wij op zoek naar het perfecte evenwicht tussen geluidloosheid en geluid. Het is een grappige man die echt het verschil maakt. www.nicolatesta.net

Thomas van Zuylen komt uit de filmwereld. Vanaf het begin van het creatieproces schrijft hij samen met ons aan het scenario van de voorstelling. We zitten rond de tafel en wisselen constant ideeën uit. De coherentie van het verhaal, de vlotheid en de behoefte aan duidelijke uitdagingen in lijn met de dramaturgie van het project, dat zijn allemaal essentiële elementen bij het schrijven van een scenario. Alles staat en valt met deze fase, want we stappen pas het podium op als we een coherent en sterk scenario hebben. Deze manier van schrijven heeft iets weg van een cinematografische benadering.

Noémie Vanheste duikelt voor ons voorwerpen op die het universum van onze voorstellingen extra pit geven. Deze accessoires, essentieel in onze stukken, zijn ware dialogen met de toeschouwer. Noémie begrijpt meteen waar we naartoe willen. Ze legt het nodige geduld aan de dag. Ze gaat minutieus te werk. En ze verrast ons telkens weer met haar geniale ideeën. noemievanheste.wixsite.com/noemievanheste

Florence komt uit de filmwereld. Ze rolt van het ene project in het andere, want menig regisseur werkt graag met haar samen. Vanaf de eerste ontmoeting wisten ook wij het. Haar vakkennis en ontroerbaarheid hebben ons overtuigd. Zij maakt het visuele en esthetische plaatje van ons werk compleet. www.flothonet.be

Sophie is de Rolls-Royce van de assistentes! Zij neemt met gemak deze delicate job op zich en ontfermt zich als geen ander over haar verschillende taken. Haar efficiëntie is een absolute meerwaarde in deze branche. Maar bovenal: haar pertinente advies in het creatieve proces is belangrijk voor ons. Daarom is Sophie een vaste waarde in ons team.

Sophie Linsmaux en Aurelio Mergola startten hun artistieke samenwerking bij Compagnie3637. Zes jaar lang bood dit gezelschap hen een structuur en artistieke ondersteuning. Het duo leerde er een sterk gezelschap uitbouwen. Een zinvol en bijzonder waardevol gezelschap draaiende houden. Ze geloofden in de rijkdom en het immense belang van groepswerk. Toch bereikte deze manier van werken zijn grenzen.

Compagnie3637 richt zich vooral tot een jong publiek. De thema’s in de voorstellingen van Aurelio Mergola en Sophie Linsmaux zijn daarentegen vooral bedoeld voor volwassenen. Met het oog op een betere leesbaarheid van de respectieve werken en een betere identificatie van de verschillende artistieke benaderingen heeft Compagnie3637 in 2018 besloten om zich nog enkel op een jong publiek te focussen.

Daarom hebben Sophie Linsmaux en Aurelio Mergola hun eigen gezelschap opgericht: Still Life. De band met Compagnie3637 blijft bestaan via informele uitwisselingen en het gezamenlijke gebruik van diverse diensten.

Soutiens